Dames en heren van Looise AV

Print
Tessenderlo - De dames en heren van Looise AV werden kampioen tijdens de Beker van Vlaanderen.

Onze Looise dames traden op zaterdag aan tijdens de BVV in Alken. Het was weer een hele klus geweest voor coach Ferdi om een bijna volledig ploeg aan de start te krijgen.
Het eerste nummer, de 100H was er eentje zonder looise deelneemster. Dit werd tijdens de 100m al direct goed gemaakt door Saskia Broekhoven. Zij liep een zeer knappe 12.75 en kaapte hiermee meteen 10 ptn weg. Later op de dag liep ze ook nog een nieuw PR. 26.43 was goed voor 9 ptn. Jammer van de wind, maar die mooie tijden beloven veel goeds.
Messalina Pieroni was even slachtoffer van een kleine dwaling van de officials. Omdat ze in de traagste reeks ingedeeld werd, moest ze wel van in het begin doorgaan. Uiteindelijk bleek dit zeker geen nadeel. Na een snelle start bleef Messalina sterk doorgaan en kwam ze uit op 58.84…en 13ptn voor Looise.
Op de 800 hadden we ons jongste teamlid aan de start. Lore Alenteyns weerde zich zeer goed tegen “de groten”. Met 2.22.08 deed ook zij 10ptn bij in ons mandje. Op de 1500m kwam Pauline Fagard voor Looise in actie. Met 5.17.72 werd zij 7de en deed 6 ptn bij in onze korf. Bij de 3000 nam Steffie Corthout de plaats in van mama Anja Peeters. Met een 6de plaats in 11.35.21 pakte zij ook 7ptn.
Ook in de kampnummers waren onze dames sterk bezig. Hannelore Desmet nam de volle pot in het hoogspringen. Met 1.77 deed ze het voortreffelijk gezien het koude weer…Lies De Wit vonden we op de verspringstand. Met 5.08m werd ze mooi 3de, goed voor 10ptn. In de werpnummers deden onze meisjes het ook voortreffelijk. Sofie Govaerts verbeterde haar PR in het kogelstoten tot 11.73m, goed voor een 2de plaats en..11 ptn. In het discuswerpen trad Alien Reynders in de ring. Met 39.57m pakte ook zij 13 ptn. Na een redelijke zoektocht vonden we Edith Van Rosendaal bereid om het speerwerpen voor haar rekening te nemen. Zij bezorgde Looise met 19.80m 2 punten.
De hele namiddag stonden we in de top 3, bij de laatste tussenstand (zonder discuswerpen) stond AVZK 2 ptn voor ons, Neerpelt gelijk met ons. Met de winst van Alien en de 6de plaats van het AVZK meisje bij de discus stonden we bij de start van de aflossing op kop van het klassement.
Onze Looise aflossingsploeg met Sofie, Messalina, Lies en Saskia werden prachtig 2de in 51.70, ….na AVZK.
In het totaal klassement haalden onze Looise dames 115 ptn….2 meer dan AVZK !
De promotie naar eerste landelijke is een feit !!
Op Pinksterzondag mocht de Looise AV mannenploeg op eigen terrein laten zien dat zij, net als de dames op zaterdag, een promotie naar een hogere afdeling konden afdwingen. Bij winst zou dat voor de mannen een stijging van 2de naar eerste landelijke betekenen. Wie van de clubs de beste is wordt uitgemaakt tijdens het interclubmeeting van de Beker Van Vlaanderen. Doordat de overige elf concurrerende clubs eveneens hun zinnen op de titel gezet hadden moest er onder het waakzaam oog van coach Franc Bastiaens op hoog niveau gepresteerd worden.
Dries Vandervelde opende knap met een 2de plaats bij de 400m horden wat Looise 11 punten opleverde.
Thomas Verbiest werd 3de op 400m en verdiende hiermee de daaraan verbonden 10 punten. Voor verdere derde plaatsen zorgden Martijn Lynen bij de 100m , Krijn Vankoolwijk bij 3000m, Lander Vanderspikken bij 5000m. Jeroen Hendrikx ronde zijn 1500 af op een vierde plaats.
Bij de hoog verdiende Thibaut Didden 10 punten.
Bij hinkstap gingen er 9 punten naar Frederik Sijsmans. DriesVandelo gooide de speer naar 6 punten.
Door zijn sprong bij ver dikte Jesse Hoobergs het Looise puntenaantal aan met 8 punten.
Wie er dan nog twijfelde aan de krachttoer van LOOIse mocht bij kogel en discus de maximum score van tienkamper Niels Pittomvils bij de tussenstand noteren.
Als afsluiter was de aflossingsproef 4x100 een overwinning en werden er voor de 4x400 acht punten bij de score bijgeteld.
Uiteindelijk finishte LOOIse AV als eerste met 151 punten voor ARAC (125pnt) en BRABO (124 pnt.)

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio