Man sterft tijdens concert AC/DC op wei van Werchter

Print
Man sterft tijdens concert AC/DC op wei van Werchter

Foto: GVDV, Facebook

Een bezoek aan de festivalwei van Werchter is een 62-jarige man fataal geworden. Rik Bauwens zou samen met zijn zoon AC/DC zien spelen, maar de Torhoutenaar werd in Werchter onwel. De man overleed in het ziekenhuis. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Er was de afgelopen dagen niets aan te merken, aan Rik Bauwens. Hij was niet ziek, kon er zelfs nog om lachen dat Brugge kampioen werd. Zelf was hij een fervent Anderlecht-supporter, maar hij had het zijn maten – hevige Club-fans – gegund en nam het sportief op. De paarse lolly die ze hem als troostprijs hadden gegeven, nam hij met de glimlach aan.

Geen enkele reden dus om gisteren niet gewoon zoals gepland naar Werchter af te zakken, samen met zijn zoon Sander. Ze zouden de legendarische Australische band AC/DC gaan kijken, maar tijdens het concert werd Rik onwel. De hulpdiensten kwamen er al snel bij, en een ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Leuven. Maar daar overleed hij na een reanimatie van 45 minuten. “Iedereen is serieus geschrokken. Vrienden en familie, we zijn met stomheid geslagen”, zegt Riks beste vriend Peter Verplancke.

Rik Bauwens was een geliefd medewerker van voetbalploeg KM Torhout. Hij speelde vroeger zelf voetbal en deed nu al jaren het loket aan de hoofdingang. Hij zorgde ook voor de affiches en maakte tv-spots voor de kantine. “Rik, we gaan je allemaal missen”, stond zondagavond dan ook op de website van de club te lezen.