VIDEO. Axl Rose overtuigt AC/DC-fans

Print
“Fuck you, Axl Rose.” Hier en daar gingen de middelvingers maandagavond de lucht in op de weide van Werchter. En ja, 7.000 mensen hadden op voorhand hun geld teruggevraagd. Maar de meeste AC/DC-fans kunnen goed om met de vervanger van frontman Brian Johnson. “Aanvankelijk waren we sceptisch, maar de mayonaise pakt.” Getuige ook de vele T-shirts van Guns N’ Roses.

Hoe Axl Rose - stipt op tijd ! - het ervan afbracht, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

De gevreesde files bij het concert zijn uitgebleven. "Dat komt omdat de fans heel gespreid zijn toegekomen", zegt Dirk Claes (CD&V), burgemeester van Rotselaar. "Ze hebben onze raad goed opgevolgd. De meesten hebben de rugzak thuis gelaten en hun persoonlijke spullen, zoals gsm en sleutels, zelf in een plastic zakje gestoken."   

Voor het eerst gold de regel dat wie binnen is niet terug naar buiten mag vóór het einde van het concert. Dat is een extra veiligheidsmaatregel. Maar de grootste nieuwigheid ws de strenge controle bij de inkom. De organisatoren van Live Nation hadden metaaldetectoren geïnstalleerd aan 45 poortjes. "Bij vijf tot tien procent van de concertgangers gaven de sensoren een alarm. Zij werden gefouilleerd met een manuele handscanner." De veiligheidsdiensten mochten zich beperken tot enkele klassieke drugsvangsten.   

"Met dit systeem kunnen we 15.000 bezoekers per uur aan. Dat is sneller dan op de luchthaven", stelt Claes. Het verkeer op de invalswegen verliep al even rustig. Even was het heel druk op de E314 richting afrit Holsbeek, maar de situatie normaliseerde snel. 

Bekijk hier sfeerbeelden vanop de weide: