Olivier Deschacht is geopereerd aan “heel vervelende blessure”

Print
Olivier Deschacht is geopereerd aan “heel vervelende blessure”

Foto: twitter

Olivier Deschacht is maandag geopereerd aan de lies, zo laat de 35-jarige Anderlechtverdediger via Twitter weten.

“Het zijn twee moeilijke maanden voor mij geweest door een heel vervelende blessure aan mijn lies! Dit was enkel operatief op te lossen en heb dit vandaag ook gedaan met succes. Hopelijk blijven jullie in de ploeg en vooral in mij geloven!”, schrijft het meubelstuk van paarswit.

“Wij blijven de grootste en succesvolste ploeg ooit in België en dat zal dit seizoen niets aan veranderen. Bedankt voor de blijvende steun in de ploeg en mij in deze moeilijke periode. En ook bedankt aan mijn liefde om in goede en slechte dagen altijd naast mij te staan”, besluit Deschacht, die bij het bericht een foto vanop zijn ziekenbed (met echtgenote Annelien Coorevits) plaatst.

De krant La Dernière Heure weet dat de verdediger door speciale Engelse technieken maar twee in plaats van vier maanden out zal zijn. Hij moet weer fit zijn tegen augustus. 

Nooddefensie tegen Genk 

Anderlecht is vrijwel zeker van de tweede plaats, maar donderdag moet paars-wit het op Genk doen met een nooddefensie. Büttner pakte tegen Club zijn derde gele kaart en is geschorst. Doot het uitvallen van Deschacht zal  Acheampong linksback moeten spelen.

Stephane Badji en Michael Heylen (verrekking voet) verlieten Jan Breydel op krukken. Over de kwetsuur van Badji komt vandaag duidelijkheid, maar ook zijn seizoen zit er wellicht op. Anderlecht recupereert wel Kara na schorsing. Belofte Nathan De Medina zal de rol van rechtsback moeten vervullen.