Onderzoek naar gewezen butler van Trump wegens haatcampagne tegen Obama

Print
Onderzoek naar gewezen butler van Trump wegens haatcampagne tegen Obama

Foto: REUTERS

De Secret Service voert een onderzoek naar de gewezen butler van Donald Trump wegens aanzetting tot moord op president Barack Obama. De 84-jarige Anthony Senecal heeft in een resem deels racistische bijdrages op Facebook tegen Obama en andere politici van de Democratische partij een haatcampagne gevoerd en om steun voor Trump gepleit. Dat meldde het magazine Mother Jones.

De ex-butler van de Republikeinse presidentskandidaat had onder andere Obama een “Keniaanse oplichter” genoemd die al lang als vijandelijke agent had moeten doodgeschoten worden. “Deze klootzak moet wegens verraad opgehangen worden”, schreef hij in een ander commentaarstuk.

Volgens mediaberichten kondigde de Secret Service, de persoonlijke lijfwacht van de president, aan een onderzoek naar Senecal te openen. Het campagneteam van Trump distantieerde zich naar verluidt van deze “vreselijke uitlatingen”.

Senecal werkt al jaren niet meer in Mar-a-Lago, het landgoed van Trump in Florida. Volgens de New York Times is de gewezen butler in elk geval de officieuze geschiedschrijver van het miljardairsstulpje uit de jaren twintig van de vorige eeuw en biedt er rondleidingen aan.

Lees meer over de Amerikaanse presidentsverkiezingen