Alle toegangen weer open in Brusselse metrostations

Print
Alle toegangen weer open in Brusselse metrostations

Foto: Photo News

Alle in- en uitgangen van de Brusselse metro- en premetrostations gaan vanaf zaterdag weer open. Dat deelt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB vrijdagavond mee, ruim zeven weken na de aanslagen van 22 maart in metrostation Maalbeek en Brussels Airport, waarbij 32 personen om het leven kwamen.

Nadat het volledige metronet op 22 maart was ontruimd, werden alle stations de dagen erna in verschillende fases weer geopend. Op 25 april ging metrostation Maalbeek als laatste weer open. Al die tijd bleef het aantal in- en uitgangen in de stations beperkt tot één of twee, wat voor ongemak zorgde bij de reizigers.

Maar daar komt vanaf zaterdag dus verandering in. “De MIVB kreeg zopas de toelating van de autoriteiten om de in- en uitgangen van de (pre)metrostations opnieuw open te stellen voor de reizigers”, zegt de openbaarvervoermaatschappij in een persbericht. Leger en politie blijven wel instaan voor de veiligheid op het metronet.

De MIVB wijst erop dat de politie nog steeds kan beslissen om toegangen van metro- of premetrostations af te sluiten als dat nodig blijkt. “Dat is een maatregel die bijvoorbeeld genomen wordt in geval van een grote volkstoeloop en evenementen bovengronds”, zegt de openbaarvervoermaatschappij.

Lees meer over de aanslagen in Brussel