Debusschere moet Bouhanni voor zich dulden in openingsrit Ronde van Picardië

Print
Debusschere moet Bouhanni voor zich dulden in openingsrit Ronde van Picardië

Foto: Photo News

Nacer Bouhanni heeft de eerste etappe in de Ronde van Picardië (Fra/2.1) op zak gestoken. De Fransman van Cofidis was na 176,6 kilometer van Chaumont-en-Vexin naar Formerie sneller in de sprint dan onze landgenoot Jens Debusschere. De Noor Sondre Holst Enger vervolledigde het podium. Met Kenny Dehaes (vierde), Baptiste Planckaert (zevende) en Jonas Rickaert (negende) eindigden nog drie andere Belgen in de top tien.

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met vijf renners: Clément Chevrier, Quentin Jauregui, Lilian Calmejane, Julien Loubet en onze landgenoot Julien Stassen. Meer dan drie minuten kregen ze nooit van het peloton en al op 60 km van het eind werden ze gegrepen.

Daarna was het de beurt aan Guillaume Thévenot en Brian van Goethem, maar heel lang reed het duo niet op kop. Ook Gaëtan Bille toonde zich twee keer strijdlustig, maar zijn laatste aanval strandde op 10 km van het eind. Het peloton bereidde zich voor op een sprint en daarin pakte Bouhanni de zege, goed voor zijn vijfde overwinning van het seizoen. Hij is ook de eerste leider in het klassement.

Voor Jens Debusschere was het zijn eerste wedstrijd sinds zijn valpartij in Gent-Wevelgem waarbij hij een hersenschudding opliep en breuken in twee dwarsuitsteeksels van de ruggenwervels.