Belgische jumpingploeg wordt ontgoochelend zevende in Frankrijk

Print
Belgische jumpingploeg wordt ontgoochelend zevende in Frankrijk

Foto: EPA

De Belgische jumpingploeg is in het Franse La Baule op de zevende plaats geëindigd in hun eerste wedstrijd voor de Furusiyya Nations Cup Divisie 1. Enkel amazone Gudrun Patteet en Euro Horse ruiter Jos Verlooy presteerden op niveau.

Judy-Ann Melchior, die in La Baule met As Cold as Ice in het verleden al meermaals een nulronde liet optekenen, was nu niet aan het feest. Als startcombinatie moest zij onmiddellijk vijf strafpunten incasseren. Gudrun Patteet volgde haar met Sea Coast Pebbles Z op met 4 strafpunten en gelukkig kon Jos Verlooy met zijn nieuw toppaard Caracas de hoop levendig houden door een foutloze eerste rit te springen. Maar Jerome Guéry kon met Papillon Z deze lijn niet doortrekken want hij kwam binnen met 8 strafpunten en zorgde zo voor het schrapresultaat. Met een totaal van 9 strafpunten kwam ons land toen al op de zevende plaats terecht.

In ronde twee kwam Judy-Ann Melchior uit op 8 strafpunten; Gudrun Patteet zorgde voor een nieuwe nulronde en Jos Verlooy bleef weer foutloos maar kwam net te laat binnen en kreeg zo 1 strafpunt achter zijn naam. Het schrapresultaat kwam opnieuw van Jerome Guéry met nu een saldo van 9. Dat resulteerde voor 18 strafpunten voor ons land en een ultieme zevende plaats.

Nederland won met één strafpunt voor Amerika (4 strafpunten), Frankrijk (5), Zwitserland en Duitsland (beiden 8).