Luc Nilis beschrijft zwart gat na zijn carrière in nieuwe autobiografie

Print
Luc Nilis beschrijft zwart gat na zijn carrière in nieuwe autobiografie

Foto: Photo News

Vrijdagnamiddag is in het Philipsstadion van kersvers Nederlands landskampioen PSV Eindhoven de autobiografie van voormalig Rode Duivel Luc Nilis (48) van auteur Thijs Slegers voorgesteld.

In “De Waarheid” beschrijft Nilis, met hulp van PSV-perschef Slegers, zijn succesvolle jaren als aanvaller bij onder meer Anderlecht en PSV, maar gaat hij ook dieper in op het zwarte gat na zijn loopbaan.

Nilis brak door bij Anderlecht, zijn grootste successen boekte hij bij het Nederlandse PSV Eindhoven. Daar behaalde hij twee kampioenschappen, werd hij tweemaal topschutter en verkozen tot beste speler van het seizoen 1994-95.

Abrupt einde, gevolgd door gokverslaving

In 2000 zoekt Nilis andere oorden op, hij vindt onderdak bij Aston Villa in de Engelse Premier League. De reden voor die overstap komt voor het eerst naar buiten. De relatie met coach Eric Gerets, die al langer moeizaam verliep, was intussen onhoudbaar geworden. In Engeland kwam Nilis’ carrière echter abrupt ten einde. In wat amper zijn vijfde wedstrijd voor Aston Villa was, liep hij een dubbele beenbreuk op.

Na het gedwongen afscheid en een moeizame revalidatie raakte Nilis op de sukkel. Hoewel hij in verschillende functies actief bleef in de voetbalwereld, raakte hij steeds meer in de ban van het gokken. Een verslaving die hem uiteindelijk zijn huwelijk en een groot deel van zijn spaargeld kostte.

Het eerste exemplaar van ‘De Waarheid, Luc Nilis spreekt’ reikte Nilis vrijdag uit aan zijn moeder, terwijl co-auteur Slegers haar met een emotioneel dankwoord bedacht. Het boek is vanaf vrijdag te koop.