Belgische hockeyvrouwen winnen in Rijsel en spelen gelijk in Barcelona

Print

Waterloo Ducks is sterk begonnen aan de European Club Champions Challenge hockey (tweede divisie) in Rijsel. De Waals-Brabantse dames versloegen vrijdag in hun openingsmatch van het toernooi het Turkse Keciorem Baglum met 4-0.

Bij de rust stond de brilscore nog op het bord. Na de pauze kwamen onze landgenoten op voorsprong via Marie Ronquetti (38.). Sophie Limauge (50.), Anouck Vandersteen (56.) en Daphné Gose (57.) diepten de score verder uit.

Zaterdag speelt Waterloo, dat vorige week de Belgische PO-finale verloor tegen Braxgata, zijn tweede match. De tegenstander is dan het Franse Lambersart, dat vrijdag Hostivar uit Tsjechië een 5-0 pandoering verkocht. De laatste poulewedstrijd, tegen het Tsjechische Hostivar, staat zondag op het programma.

De twee eerste teams van de groep stoten door naar de halve finale, die maandag zal gespeeld worden.

Club Champions Trophy

De hockeyvrouwen van Royal Antwerp hebben vrijdag in hun openingswedstrijd van de Club Champions Trophy in Barcelona 1-1 gelijkgespeeld tegen het Oekraïense Sumchanka.

Sofie Gierts zette de Belgen op voorsprong maar nog voor het halfuur maakte de tegenpartij gelijk. In de andere poulematch klopte Grodno in een Wit-Russisch onderonsje Minsk met 2-1.

Zaterdag speelt Antwerp tegen Grodno, zondag tegen Minsk.