REACTIES. Tim Wellens: “Het was eigenlijk niet mijn plan om de bergtrui te veroveren”

Print
REACTIES. Tim Wellens: “Het was eigenlijk niet mijn plan om de bergtrui te veroveren”

Foto: BELGA

André Greipel won vandaag de zevende rit in de Giro, ploegmakker bij Lotto-Soudal Tim Wellens mocht op het podium de bergtrui aantrekken. Maar dat was eigenlijk niet diens bedoeling. “Het was niet mijn doel om punten te sprokkelen, maar wel om André te helpen.”

Ritwinnaar van donderdag Tim Wellens mocht na afloop de bergtrui aantrekken. "Ook voor mij een verrassing", gaf Wellens toe. "We dachten dat die vroege vlucht vertrokken was, maar Nippo Vini Fantini bracht ons terug, ik volgde Cunego en ging hem nog voorbij op de top. Nochtans was het niet echt mijn bedoeling om punten te grijpen. Vandaag was het plan om André aan de ritzege te helpen. Daarin zijn we geslaagd. Ik heb in de finale een beetje meegeholpen en ben blij voor hem."

"Ik focus me de komende dagen niet op die bergtrui, maar ga gewoon proberen nog eens mee te gaan in een ontsnapping. Dat is de beste kans op een tweede ritzege. Die bergtrui is gewoon een bonus die automatisch komt als je goede benen hebt, meegaat in een ontsnapping en vaak vooraan rijdt." De rit van morgen kan misschien al iets voor onze landgenoot zijn. “Dan moet ik wel betere benen hebben dan vandaag, want die zaten niet zo goed.”

Tom Dumoulin: "Ontgoocheld"

Rozetruidrager Tom Dumoulin kwam als 28ste over de streep en bleef verslagen achter. “Ik ben ontgoocheld dat ik geen beter resultaat heb kunnen rijden.” De Nederlander blijft wel in het roze met 26 seconden voorsprong op Fuglsang en kijkt nu enkel nog vooruit naar morgen. De volgende etappe voert de renners over het parcours van de Strade Bianche. “Ik heb die koers al twee keer gereden en toen ging dat goed. Ik kijk uit naar morgen.”

André Greipel: "Blij dat ik nog gaatje vond"

André Greipel sprintte vanuit een schijnbaar kansloze positie naar de zege en bezorgde Lotto-Soudal op die manier de derde ritoverwinning op rij. "Ik ben heel blij dat ik op het eind nog een gaatje vond, want het was een chaotische sprint. We wisten dat het een hectische finale zou zijn. met veel bochten en ook de zijwind zou zijn rol spelen. De laatste 6 km leverde mijn ploeg schitterend werk. Met Sean De Bie en Jürgen Roelandts had ik in de finale nog twee jongens aan mijn zijde. Ze gingen misschien iets te vroeg aan, maar het kwam allemaal goed. Op het eind moest ik gewoon een wiel zoeken."

Greipel leek ingesloten te raken op 400 à 350 van de finish, maar wist zich alsnog te bevrijden uit een kansloze positie. "Ik vond nog een gaatje, gelukkig, ik dacht dat ik net te laat zou zijn voor de zege, maar ik had nog genoeg kracht in de benen om alsnog de overwinning mee te graaien. We tellen nu drie overwinningen in zeven etappes. Dat is ongelooflijk."