Wat te doen tijdens het pinksterweekend?

Print
Wat te doen tijdens het pinksterweekend?

Foto: Archief

Met het Pinksterweekend krijgen we opnieuw een extra vrije dag cadeau. Drie dagen vrijaf, dat betekent dat er weer allerlei activiteiten op het programma staat. Ook in Limburg zijn er verschillende evenementen die je kan bezoeken. Wij geven je vijf tips mee voor het komende verlengde weekend.

1. Extrema Outdoor 
De liefhebbers van elektronische muziek kunnen dit weekend terecht in Houthalen-Helchteren. Daar staan onder andere kleppers als Groove Armada, Nina Kraviz en Jeff Mills op het podium van Extrema Outdoor. Het Limburgse festival is dit jaar al aan haar zesde editie toe. Niet alleen de line-up is een troef van het festival, ook de prachtige locatie aan De Plas van Houthalen-Helchteren en de randanimatie blijven verbazen.
Waar? Houthalen-Helchteren
Wanneer? 13 t.e.m. 15 mei 2016
Extra info: http://www.xofestival.be/

2. Straattheaterfestival
In het openluchtmuseum van Bokrijk kan je maandag genieten van adembenemende optredens van meer dan twintig binnen- en buitenlandse gezelschappen. Ze brengen er de hele dag een combinatie van theater en muziek. Je wordt er ondergedompeld in straat- en poppentheater, muzikale en humoristische acts volksmuziek en voorstellingen voor kinderen. 
Waar? Bokrijk
Wanneer? 16 mei 2016
Extra info: http://www.bokrijk.be/nl/evenementen/straattheaterfestival

3. De Sage van de Eenhoorn
Op Pinksterzondag brengt Kuringen de Middeleeuwen tot leven met De Sage van de Eenhoorn. Op een historische site kan je samen met ridders en jonkvrouwen Middeleeuwse uitdagingen aangaan, ambachten ontdekken, genieten van theater, dans en muziek en nog veel meer. 
Waar? Kuringen (Hasselt)
Wanneer? 15 mei 2016 van 10 u tot 18 u
Extra info: http://www.abdijsiteherkenrode.be/de-sage-van-de-eenhoorn/programma/

4. Pinksterfeesten
De KAJ en de KSA van Bree organiseren al 38 jaar Pinksterfeesten. Op vrijdag is er een kienavond waar je allerlei prijzen kunt winnen, zaterdag staat in het teken van de kinderen met een grote speelnamiddag en zondag kan je terecht op de (Vlaamse) kermis en op de rommelmarkt. Je kan er ook genieten van een drankje op het terras en een streepje muziek. Voor ieder wat wils dus. 
Waar? Vostert Bree
Wanneer? 13 t.e.m. 15 mei 2016
Extra info: http://www.kajvostert.be/artikel/pinksterfeesten

5. Boekt Feest
Boekt Feest is een gezellig volksfestijn in Heusden-Zolder. Muziekliefhebbers kunnen vrijdagavond genieten van enkele coverbands. Op zaterdag kan je je uitleven in een minivoetbaltornooi en een petanquetornooi. Achteraf kan je smullen op de barbecue en genieten van live optreden. Zondag is heel de familie welkom op de familienamiddag. 
Waar? Boekt (Heusden-Zolder)
Wanneer? 13 t.e.m. 15 mei 2016
Extra info: http://www.boektfeest.be/
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio