HuisvandeMens verrast medewerkers AZ Vesalius

Print
HuisvandeMens verrast medewerkers AZ Vesalius

Foto: Sigrid Pieters

Tongeren - Donderdag 12 mei is de Internationale Dag van de Verpleegkundige. Voor het huisvandeMens gaat zo’n dag niet onopgemerkt voorbij. Met een smakelijke verrassing - gouden centjes als teken van “je bent goud waard”, - zetten zij het verplegend personeel van het AZ Vesalius in de kijker.

Via deze actie wil het huisvandeMens niet enkel het personeel van het Tongerse ziekenhuis bedanken voor hun inzet, maar verder wil ze ook haar eigen dienstverlening extra bekendheid geven.
“Wanneer mensen in een rusthuis of ziekenhuis verblijven en nood hebben aan een luisterend oor, dan kunnen ze aan een moreel consulent vragen om eens bij hen langs te gaan. Tijdens het vertrouwelijke gesprek dat daarop volgt, kan het gaan over eenzaamheid, over de angst voor de toekomst, over de zin of onzin van het leven, enzovoort. Het zijn met andere woorden de thema’s waarmee je ook terecht kan bij de pastorale medewerkers van de instellingen. Omdat sommige patiënten of rusthuisbewoners gemakkelijker praten met iemand die op een vrijzinnig-humanistische manier in het leven staat, proberen we met onze dienstverlening hieraan tegemoet te komen”, aldus Morrhey Josine van het huisvandeMens Tongeren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio