Rayo Vallecano weerlegt omkoopbeschuldigingen

Print
Rayo Vallecano weerlegt omkoopbeschuldigingen

Foto: EPA

Rayo Vallecano heeft vrijdag met klem ontkend dat de match van vorige zondag tegen Real Sociedad (2-1 nederlaag) omgekocht zou zijn. Donderdag opende de Liga nog een onderzoek naar de wedstrijd omdat er voor de partij ‘abnormale’ bewegingen geweest zouden zijn op de gokmarkt. Daarnaast zijn er, volgens de Spaanse krant El Mundo, ook vermoedens dat de Rayo-spelers met opzet verloren hebben.

Voorzitter Raul Martin Presa en trainer Paco Jemez hielden vrijdagochtend samen met de voltallige spelersgroep een persconferentie. Daarin legden ze elke beschuldiging van matchfixing uitdrukkelijk naast zich neer.

“We zullen in geen geval toelaten dat de integriteit en het professionalisme van onze clubleden in vraag wordt gesteld”, deelde Rayo mee. “Evenmin zullen we toestaan dat de beschuldigingen de reputatie van de club, spelers en supporters aantasten.”

Gebruikelijke procedure

In de nacht van donderdag op vrijdag bevestigde Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, dat de Liga een onderzoek opent naar mogelijke wedstrijdvervalsing bij Real Sociedad - Rayo Vallecano. De gebruikelijke procedure, zo vertelde de man, als er een plotse toename van weddenschappen is rond een match.

“De gokmarkt vertoonde voor de partij tussen Real Sociedad en Rayo Vallecano abnormale bewegingen, maar op zich wil dat niets zeggen”, aldus Tebas aan de Spaanse radio Cadena Ser. “Als er vermoedens van matchfixing zijn, starten we altijd een onderzoek. Ook nu doen we dit.”

Rayo Vallecano staat momenteel voorlaatste in de Spaanse hoogste klasse met 35 punten en is verwikkeld in een spannende degradatiestrijd. Het team uit Madrid moet op de slotspeeldag winnen van hekkensluiter Levante, en hopen dat Getafe (zeventiende met 36 punten) en Gijon (achttiende met 36 punten) niet de volle buit pakken.