Nederlander probeert heroïne in onderbroek te verdoezelen met geurblokje

Print
Nederlander probeert heroïne in onderbroek te verdoezelen met geurblokje

Foto: Tom Palmaers

Riemst -

Een 27-jarige Nederlander riskeert samen met zijn kompaan, die vanmorgen niet kwam opdagen tijdens de zitting, een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 6.000 euro voor handel en bezit in heroïne. Tijdens een drugscontrole in Riemst trof de politie 118 gram aan in de onderbroek van de twintiger.

De twee mannen werden tijdens een drugsactie op 20 januari van dit jaar aan de grensstreek in Riemst staande gehouden door de politiediensten. De drugshond merkte meteen dat er iets niet pluis was met het handschoenkastje van de Volvo. Tijdens de fouille van de passagier vonden de agenten 118 gram heroïne in zijn onderbroek. Een geurblokje bij de drugs moest de specifieke reuk camoufleren. “Maar zo’n drugshonden zijn wel slimmer dan dat”, aldus de procureur.

Filmpje

Zelf ontkent de twintiger een grote rol te spelen in de drugshandel. Hij zou naar eigen zeggen enkel als koerier optreden. Als tegenprestatie voor het leveren van de drugs zou hij 75 euro verdienen. Toch blijkt uit een filmpje van de bestuurder van de wagen dat hun rol groter is dan ze willen laten uitschijnen. Daarop is te zien hoe beide beklaagden de drugs zelf versnijden en inpakken.

Het openbaar ministerie vraagt voor elk een celstraf van 15 maanden en een geldboete van 6.000 euro. Vonnis op 27 mei.