Twee verdachten blijven in de cel in zaak kasteelmoord

Print
Twee verdachten blijven in de cel in zaak kasteelmoord

Foto: BELGA

In de zaak van de kasteelmoord heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Evert de Clercq (51). met een maand verlengd. Op vraag van de verdediging werd zijn verschijning voor de raadkamer uitgesteld naar de zitting van dinsdag 14 juni. Ook Roy Larmit (37) blijft in de cel, dat meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

De Zeeuw de Clercq belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Zijn DNA bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Evert de Clercq. werd toen onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Opvallend genoeg wilde het parket hem in januari 2015 zelfs buiten vervolging laten stellen.

Ondertussen kon het DNA-spoor gelinkt worden aan Larmit, een Tilburgse neef van Antonius Van Bommel, de ondertussen overleden uitvoerder van de moord op Stijn Saelens. Larmit beweerde dat hij in de zomer van 2011 van zijn oom aan de Clercq moest melden dat een afspraak kon doorgaan. Hierdoor belandde de Clercq in juni 2015 toch opnieuw in de cel.

Tussenpersoon klikt

Recentelijk legde Pierre Serry, een tussenpersoon in de zoektocht naar de uitvoerders, voor het eerst uitgebreide verklaringen af. De man uit Aalter beweert dat het nooit de bedoeling was om Stijn Saelens om te brengen.

Uit de versie van Serry blijkt ook dat Larmit bij de voorbereiding van de feiten niet betrokken zou geweest zijn. Hij verklaart dat hij hiervoor de Clercq aansprak. Die zou hem dan in contact gebracht hebben met de ondertussen overleden schutter. Volgens de advocaten van de Clerq houdt dat verhaal geen steek.