Goffin kan niet opnieuw stunten in Rome, Murray klasse te sterk

Print
Goffin kan niet opnieuw stunten in Rome, Murray klasse te sterk

Foto: Photo News

David Goffin (ATP 13) heeft zich op het ATP Masters 1.000-tennistoernooi van het Italiaanse Rome (gravel/3.748.925 euro) niet kunnen plaatsen voor de halve finales. Hij verloor van Andy Murray (ATP 3) met 1-6 5-7 na anderhalf uur spelen. Goffin stuntte gisteren nog door Tomas Berdych (ATP 8) met 6-0 6-0 naar huis te sturen.

Goffin begon goed aan de wedstrijd en ging meteen door de opslag van Andy Murray, maar die stelde snel orde op zaken. De Schot ging op zijn beurt door de opslag van onze landgenoot en won zes games op rij om de eerste set met 6-1 binnen te halen.

In de tweede set regende het breaks. Bij een 2-1 voorsprong ging Goffin door de opslag van Murray, maar die ging in het volgende spel op zijn beurt weer door de opslag van onze landgenoot. Bij 3-3 bleven de breaks elkaar opvolgen. Op 5-4 mocht Murray uitserveren, maar hij slaagde er opnieuw niet in zijn opslag te houden. Hij ging dan op 5-5 maar door de opslag van Goffin om nu wel uit te serveren en de match met 6-1 7-5 winnend af te sluiten. De kwartfinales zijn dus net als vorig jaar het eindstation in Rome voor Goffin.

Forfait Juan Monaco

In de halve finale wacht de Fransman Lucas Pouille (ATP 52) voor Andy Murray. Die had zich eerder vandaag als eerste geplaatst voor de halve finales. De 22-jarige Pouille moest het in de kwartfinales in principe opnemen tegen Juan Monaco (ATP 114), maar de Argentijn moest forfait geven.

Het was al de vierde keer dat de 28-jarige Murray en Goffin de degens kruisten. Telkens ging de zege naar de Schot. Vorig jaar won Murray in de finale van de Davis Cup met 6-3, 7-5 en 6-3. Goffin verloor in 2015 op het Masters 1.000-toernooi van Parijs met 6-1 en 6-0. In 2014 was Murray op Wimbledon met 6-1, 6-4 en 7-5 te sterk.