Drie peuters krijgen mazelen in asielcentrum Elsenborn

Print

In het opvangcentrum voor asielzoekers van Fedasil in Elsenborn (deelgemeente van Bütgenbach) hebben drie peuters de mazelen opgelopen. Dat bericht de krant Grenz-Echo en is bevestigd door Joël Peerboom, adjunct-directeur van het centrum, waar momenteel ongeveer 500 asielzoekers verblijven.

De drie kinderen zijn jonger dan drie jaar en gaan niet naar school. Het gaat om een broer en zus en hun neefje. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis van Malmedy, waar ze geïsoleerd werden gehouden tot ze niet meer besmettelijk waren. Ondertussen verblijven ze opnieuw in het centrum in Elsenborn.

Om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan, nam het asielcentrum een reeks maatregelen. “Na het eerste geval, een tiental dagen geleden, hebben we een grootschalige vaccinatiecampagne opgezet waarbij we 300 personen gevaccineerd hebben”, zegt Peerboom. “Daarnaast hebben we de zwangere vrouwen en baby’s van minder dan zes maanden afgezonderd.” Bovendien mogen de bewoners van het centrum in Elsenborn voorlopig niet naar andere centra en omgekeerd.