HuisvandeMens heeft een hart voor zorg

Print

Foto: Davy Vanloffeld

Lommel - Afgelopen week deelde huisvandeMens Lommel chocolademunten uit aan de personeelsleden van de Lommelse Woon- en Zorgcentra Kapittelhof, Hoevezavel en de Bekelaar. Hiermee wilde huisvandeMens de vele beroepskrachten en vrijwilligers van deze rusthuizen in de bloemetjes zetten.

Hun inzet -dag in, dag uit- is immers niet vanzelfsprekend, maar wordt al te vaak wel als dusdanig gezien! Via deze actie wil huisvandeMens verder de medewerkers van de rusthuizen bedanken voor de fijne samenwerking die ze de afgelopen jaren opgebouwd hebben.

Davy Vanloffeld van het huisvandeMens vertelt meer over deze samenwerking: “Wanneer mensen in een rusthuis verblijven en nood hebben aan een luisterend oor, dan kunnen ze aan onze moreel consulent vragen om eens bij hen langs te gaan. Tijdens het vertrouwelijk gesprek dat dan volgt, kan het bvb. gaan over eenzaamheid, over verdriet, over angst voor de toekomst, over afscheid nemen, enzovoort. Het zijn met andere woorden de thema’s en zorgen waarmee je ook terecht kan bij de pastorale medewerkers van de instellingen. Omdat sommige bewoners gemakkelijker praten met iemand die op een vrijzinnig-humanistische manier in het leven staat, proberen we met onze (kosteloze) dienstverlening hieraan tegemoet te komen. Het gaat hier trouwens over een aanbod dat ook in de ziekenhuizen bestaat”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio