Celebs

JK Rowling helpt depressieve fan bij tattoo

Print
JK Rowling helpt depressieve fan bij tattoo

Foto: Photonews

In zijn strijd tegen de Dementors gebruikt Harry Potter de spreuk ‘Expecto Patronum’ en op die manier slaagt hij er in het kwade weg te jagen. Net daarom wou Twittergebruiker @AlwaysJLover die tekst op haar lichaam laten tatoeëren om het voortaan makkelijker van haar donkere gedachten en drang naar zelfverminking te winnen. Ze riep daarom de hulp in van niemand minder dan schrijfster JK Rowling zelf.

Wie niet waagt niet wint, moet Twittergebruiker @AlwaysJLover, enkel ook bekend als Kate, gedacht hebben. Het meisje worstelt al jaren met zwarte gedachten en verminkt zichzelf. In een tweet aan het adres van JK Rowling doet ze dan ook haar verhaal, in de hoop dat de schrijfster haar zou helpen bij haar wens. Het meisje wil namelijk ‘Expecto Patronum’ op haar lichaam laten plaatsen en vraagt JK Rowling om een handgeschreven voorbeeld. Zodat ze haar eigen Dementors zou kunnen overwinnen. 

"Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven, van seksueel geweld tot gepest worden en heb acht zelfmoordpogingen achter de rug. Ik ben er niet trots op, maar dit is wie ik ben. Ik doe hard mijn best om te stoppen met mezelf te verminken. Ik weet dat je niet over me zult oordelen en daarom deel ik dit met jou. Een andere reden waarom ik dit je vertel is omdat je mij op de een of andere manier altijd hebt geholpen om alles te overwinnen. Je gaf mij zoveel kansen en daar zal ik je nooit genoeg voor kunnen bedanken, Jo. Daarom wil ik ‘Expecto Patronum’ op mijn pols laten tattoeëren net op de plaats waar ik mezelf het meest heb gesneden. Ik weet dat ik kan herstellen, maar ik heb je hulp hierbij nodig." 

JK Rowling, die zich wel vaker roert op Twitter, was er snel bij om de wens van het meisje te vervullen en ze had ook nog een boodschap in petto voor haar fan. "Ik hou ervan dat je er aan werkt om jezelf te genezen en beter te beschermen. Je verdient dit. Hopelijk helpt het je."

 

 

Niet te missen