Jongeren geklist nadat Porsche zonder benzine valt na carjacking

Print
Jongeren geklist nadat Porsche zonder benzine valt na carjacking

Foto: Photo News

Genk -

Twee mannen van amper 18 en 20 jaar oud riskeren gevangenisstraffen van 30 maanden en geldboetes van 3.000 euro voor een gewelddadige carjacking van een Porsche aan de cyclobalclub in Genk. De twee trokken - samen met een minderjarige vriend - de eigenaar weg van zijn wagen, bedreigden hem met een mes en scheurden er met de luxeauto vandoor. Ver kwamen ze echter niet: de Porsche viel al snel zonder benzine.

Op 1 maart van dit jaar trokken de drie ‘s avonds met handschoenen en mutsen richting de sportclub in Genk waar een bijeenkomst plaatsvond. Na een uurtje liep de parking leeg. Het slachtoffer bleef alleen achter, reed zijn Porsche buiten en liet de motor draaien terwijl hij het sportcomplex afsloot. De drie mannen overmeesterden hem, bedreigden hem met een mes en namen zijn gsm af zodat hij de politie niet kon bellen.

Geen benzine

Het drietal scheurde er met de wagen vandoor. Ver zouden de vrienden echter niet geraken. “We hadden geen benzine meer en de auto viel stil”, zuchtten de beklaagden.

Nadat ze de Porsche parkeerden in Houthalen-Helchteren, werden ze enkele straten verder opgepikt door een kameraad. Omdat deze de wagen toch eens wilde zien, besloten ze langs te rijden. Geen slimme zet bleek nadien: de politie plukte de daders van de weg toen ze een kijkje kwamen nemen.

25.000 euro

Of de amateuristische carjacking al dan niet afgesproken was, blijft een raadsel. Al is de procureur ervan overtuigd dat de jongeren de wagen in Antwerpen wilden doorverkopen voor een slordige 25.000 euro. Ook hun uitgebreid strafregister voor de jeugdrechtbank doet vragen rijzen. “Ik hou mijn hart vast voor wat nog gaat komen”, aldus de procureur. Zij eist 30 maanden met gedeeltelijk probatieuitstel en een geldboete van 3.000 euro. Het slachtoffer kreeg zijn Porsche ondertussen terug.

Vonnis volgt op 10 juni.