Vier Tunesische agenten gedood bij grote antiterreuractie

Print
Vier Tunesische agenten gedood bij grote antiterreuractie

Foto: AFP

Bij een grote antiterreuractie zijn in Tunesië 37 mensen opgepakt, onder wie er enkele een band hebben met terreurgroep Islamitische Staat en met de recente aanslagen in het land. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd.

Woensdagochtend werden twee “gevaarlijke terroristen die werden gezocht” gedood in Mnihla, in het noordwesten van de hoofdstad Tunis, en zestien vermoedelijk jihadisten werden opgepakt. Bij acties die daarop volgden, werden nog eens 21 mensen opgepakt.

De 37 verdachten maken deel uit van “terroristische cellen in het hele land” en “werden geobserveerd en gevolgd door eenheden van de Nationale Garde sinds vier maanden”, aldus het ministerie in een persbericht. De vermoedelijke jihadisten, “die allemaal een wapentraining hadden gekregen”, “waren zich in Tunis aan het verzamelen om vitale en gevoelige instellingen te viseren in de hoofdstad en in de rest van het land”, klinkt het nog. “Ze wilden terroristische daden plegen met behulp van bommen en door middel van zelfmoordaanslagen.”

Volgens het persbericht zouden sommige verdachten gelinkt kunnen worden aan de terroristische aanslagen tegen het Bardomuseum, het hotel Imperial in Sousse, tegen een bus van de presidentiële garde in Tunis en aan de aanslagen in Ben Gardane. Bij de antiterreuractie kwamen woensdag vier agenten om het leven toen een jihadist zichzelf opblies nadat de politie een groep jihadisten had omsingeld.