Topdiplomate dood na barbecue in slaapkamer in Brussel

Print
Topdiplomate dood na barbecue in slaapkamer in Brussel

Foto: NBO

Het Brusselse gerecht is een onderzoek gestart naar de dood van een vrouw op de ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het levenloze lichaam van diplomate Rébecca Rachel Andé (38) werd in haar slaapkamer gevonden, naast een nog smeulende barbecue. Opvallend: het is al het tweede, gelijkaardige drama op een Brusselse ambassade. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Toen personeelsleden vrijdagavond rook opmerkten in een slaapkamer op de benedenverdieping van de ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek in Laken, sloegen ze alarm. De deur van de kamer moest ingebeukt worden. In de kamer deden ze een akelige ontdekking: twee lichamen, die van Rébecca Rachel Andé (38) en haar partner Bonaventure Crépin Mbounou, lagen levenloos op bed.

Naast het koppel stond een barbecue gevuld met houtskool die volgens het Brusselse parket nog smeulde. “De man kon nog gereanimeerd worden, maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat.”

Volgens de eerste hypothesen van de Brusselse speurders probeerde het koppel zich aan de barbecue te verwarmen. Maar wat het verhaal nog vreemder maakt, is dat het vorige week vrijdag net heel warm was. Dat het koppel effectief aan het barbecueën was, valt dan ook nog niet volledig uit te sluiten. “Maar dat klinkt nóg ongeloofwaardiger dan de these van het verwarmen”, aldus een gerechtelijke bron. Een onderzoeksrechter is aangesteld om de merkwaardige dood van de vrouw uit te klaren.

Tweede keer in drie jaar

Opvallend: dit is niet het eerste dodelijke ongeval met een smeulende barbecue op een Afrikaanse ambassade in Brussel. Drie jaar geleden, in januari 2013, stierf de ambassadeur van Niger, Djibo Issaka, samen met zijn vrouw Fati in gelijkaardige omstandigheden. Het koppel liet vier kinderen na.