Zlatan verlaat PSG in eigen stijl: "Ik vertrek als een legende"

Print
Zlatan verlaat PSG in eigen stijl: "Ik vertrek als een legende"

Foto: Belga

De kogel is door de kerk: Zlatan Ibrahimovic verlaat PSG na dit seizoen. Maar Zlatan zou Zlatan niet zijn als hij dat vertrek niet op een speciale manier zou kenbaar maken: "Morgen mijn laatste wedstrijd in Parc des Princes: ik kwam als een koning maar vertrek als een legende", klonk het heel bescheiden op Twitter...

PSG, dat al langer zeker is van een vierde titel op rij, neemt het zaterdag in Parijs op tegen het Nantes van Guillaume Gillet op de laatste speeldag in de Franse Ligue 1. Ibra heeft dan uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van de supporters, die hij in vier seizoenen in de Franse hoofdstad evenveel titels schonk. Afgelopen weekend werd Ibrahimovic uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Frankrijk. “Ibra” kreeg de onderscheiding al voor de derde keer. De 34-jarige Ibrahimovic scoorde dit seizoen 35 doelpunten en gaf 13 assists in de Ligue 1. De troepen van Laurent Blanc, die voor het tweede jaar op rij verkozen werd tot Coach van het Jaar, veroverden de Ligabeker en zijn nog in de running om de treble te vervolledigen.

"De tijd is aangebroken om een nieuwe weg te kiezen in mijn carrière", klinkt het in een mededeling op de website van PSG. "PSG is de voorbije jaren uitgegroeid tot een internationale topclub en ik heb een belangrijk aandeel in die metamorfose. Mijn hart is bij de fans, de beste supporters in heel Frankrijk. Ik kan hen geruststellen: ik keer nog terug."

Dat Ibrahimovic (34) na dit seizoen Parijs zou verlaten, hing al langer in de lucht. In maart flirtte hij al openlijk met de Premier League ("De Premier League is de meest gemediatiseerde competitie ter wereld. Het zou leuk zijn om daar te spelen”) maar het is nog niet bekend welke topclub de Zweedse ster zal binnenhalen. 

In Engeland gonst het alvast van de geruchten. Afwachten of de transfer nog voor het EK wordt afgerond of erna...

Eerst neemt hij het met Zweden op het EK in de groepsfase nog wel op tegen België. Die wedstrijd op de derde speeldag in groep E wordt op 22 juni (21u) gespeeld in Nice. Afgelopen weekend werd Zweden nog opgeschrikt doordat de spits met een blessure naar de kant moest. Maar de blessure blijkt mee te vallen, aangezien Zlatan zelf verwacht te zullen spelen morgen.