Ingeborg door het dolle geen bij kwalificatie van Laura

Print
De spanning was te snijden toen Laura Tesoro donderdagavond als allerlaatste finalist van het Eurovisiesongfestival werd uitgeroepen. Bij u in de huiskamer, maar ook in de studio van 'Van Gils & Gasten' waar Ingeborg te gast was.

De televisiepersoonlijkheid nam in 1987 zélf deel aan het liedjescircus en leefde wél heel erg mee met onze Belgische trots in de tweede halve finale. Toen Laura dan tóch mocht doorgaan, ging ze écht volledig uit haar dak en overstemde haar vreugdekreten het dolenthousiaste publiek.

De ontlading van Ingeborg werkte trouwens ook aanstekelijk op Twitter. Sommigen spitsvondigaards stelden zich vragen bij de toestand van de yogafanate: niet helemaal zen en eerder 'in de wind' dan 'door de wind'. Maar er zijn ook fans die een nieuwe carrière als analiste of presentatrice wel zien zitten!

Ingeborg weet echter als geen ander wat het Songfestival met een artiest doet en hoe groot de opluchting of de ontgoocheling achteraf is. Samen met Stef Bos zong ze in 1989 'Door de wind' op het grote podium in Zwitserland, maar zoals wel vaker met een Vlaamse inzending eindigden ze ergens onderaan. Zelf heeft Ingeborg de beelden van toen jaren lang niet opnieuw willen bekijken. "Ik kon het niet. Het was traumatisch en fantastisch", zei Ingeborg daarover in 'Van Gils & Gasten'.