Oppositiepartij N-VA houdt enquête bij lokale handelaars

“150 jobs bedreigd door brug over hamburgerkruispunt”

Print
“150 jobs bedreigd door brug over hamburgerkruispunt”

N-VA-leden Peter Timmermans en Brecht Donné aan het kruispunt waar de Vlaamse overheid een brug wil aanleggen. Foto: Toon Royackers

Houthalen-Helchteren -

Als de brug met rotonde er komt op het ‘hamburgerkruispunt’ in Houthalen-Helchteren zijn er minimaal 150 jobs bedreigd. Dat beweert alleszins oppositiepartij N-VA. Zij deden een enquête bij de lokale handelaars. De partij vraagt om de brugplannen in de vuilbak te kieperen, en definitief voor een andere oplossing te gaan.

“We zijn alle handelaars hier afgegaan”, leggen Peter Timmermans en Brecht Donné (N-VA) uit. “De gevolgen van een brug over het kruispunt blijken hallucinant. Die ingreep betekent dat veel handelaars in de toekomst veel moeilijker bereikbaar zijn. Automobilisten moeten bij een brugscenario immers tijdig op het juiste rijvak zitten. Als ze op de brug zitten, kunnen ze niet meer afslaan naar hun favoriete hamburgertent, restaurant of warenhuis. En die ondernemers zijn er duidelijk niet gerust in. Eén hamburgertent zegt zelfs te willen sluiten als die brug er komt. De andere rekent op vijftig procent omzetverlies.”

Lees vandaag meer over de plannen en de mogelijke gevolgen in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio