België zaterdag als eerste aan zet tijdens finale Eurosong

Print
België zaterdag als eerste aan zet tijdens finale Eurosong

Foto: AFP

Laura Tesoro mag zaterdag met haar nummer ‘What’s the pressure’ de spits afbijten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Dat heeft de organisatie van de muziekwedstrijd bekendgemaakt op haar website. Armenië komst als 26ste en laatste aan de beurt.

De volgorde van de optredens werd voorgesteld door de producers van de show van televisiezender SVT en werd goedgekeurd door de European Broadcasting Union (EBU) en de Reference Group. Donderdag kwam de 19-jarige Laura uit Antwerpen nog als laatste aan de beurt tijdens de halve finale.

Alle optredens in volgorde: België, Tsjechië, Nederland, Azerbeidzjan, Hongarije, Italië, Israël, Bulgarije, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Polen, Australië, Cyprus, Servië, Litouwen, Kroatië, Rusland, Spanje, Letland, Oekraïne, Malta, Georgië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Armenië.

Het festival werd vorig jaar gewonnen door de Zweed Mans Zelmerlöw, België eindigde met Loïc Nottet op de vierde plaats. Het is dit jaar exact dertig jaar geleden dat Sandra Kim voor België het Eurovisie Songfestival won.