Laura Tesoro: "Ik dacht een minuut lang: het is gedaan, het is voorbij"

Print
En of Laura Tesoro door het dolle heen was nadat de naam ‘Belgium!’ eindelijk werd afgeroepen als een van de finalisten van Eurosong 2016. “Ik dacht een minuut lang: het is gedaan, het is voorbij en dan hoor je dat. Wauw!”, reageerde de 19-jarige Antwerpse kort na de bekendmaking dolenthousiast via de telefoon op het tv-programma ‘Van Gils & Gasten’.

“Amai, dat was spannend!”, stamelde de jonge zangeres aan de telefoon met talkshowhost Lieven Van Gils. “Wij hadden het hier bijna opgegeven”, zei Van Gils nadat ons land pas als allerlaatste als finalist werd uitgeroepen. “Ik ook!”, repliceerde Laura Tesoro. “Ik dacht een minuut lang: het is gedaan, het is voorbij … en dan hoor je dat … dat is echt WAUW!”

De act van Laura en haar dansers was af en dat beaamde ze zelf ook. “Ik was echt supertevreden over mijn performance.”

De vreugdeuitbarsting in het Belgische kamp in Stockholm moet gigantisch zijn geweest. “Ik ben op de zetel gaan staan en ben er drie keer afgevallen en vervolgens weer opgesprongen”, zei Tesoro die kennelijk nog heel wat adrenaline door haar lijf had stromen.

Ook in de studio van ‘Van Gils & Gasten’ leek het wel of België net Europees kampioen was geworden, zo blijkt uit deze beelden.