Limburgse starters krijgen vacatures niet ingevuld

Print
Limburgse starters krijgen vacatures niet ingevuld

Stijn Janssens (links), zijn zus Ruth en Gary Law van Small Teaser zoeken vergeefs twee extra werkkrachten. Foto: HBVL

Startende bedrijven, vooral in software en technologie, hebben het moeilijk om hun vacatures ingevuld te krijgen. Dat blijkt uit een rondvraag bij de grootste Limburgse incubatoren. “Afgestudeerden kiezen blijkbaar liever voor meer jobzekerheid bij een groot bedrijf. Bovendien moeten vele starters vissen in dezelfde kleine vijver van gespecialiseerde profielen”, zo klinkt de uitleg.

Voor de startende bedrijven is het heel frustrerend. Ze hebben genoeg werk op de plank, hebben voldoende middelen weten vergaren en kunnen eindelijk de vleugels binnen uitslaan. Maar de juiste mensen vinden, is vaak een probleem. “We zien vooral dat vacatures in ICT en in mindere mate in marketing & sales bij startende bedrijven blijven openstaan”, klinkt het tijdens een rondvraag bij de managers van de Limburgse incubatoren.

“Blijkbaar kiezen pas afgestudeerden eerder voor een job bij een groter bedrijf, een keuze voor meer zekerheid en een beter verloningspakket. Anderzijds moeten de start-ups voor bepaalde profielen, zoals bijvoorbeeld software-ingenieurs en -ontwikkelaars, in dezelfde kleine vijver vissen. Nochtans hebben starters ook voordelen.” Bij Corda Incubator in Hasselt denken ze daarom aan de organisatie van een gespecialiseerde jobbeurs, waar de starters hun troeven kunnen uitspelen.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.