MUTFAKTAYIM* * Ik ben in de keuken

Dürüm broodje (tortillavellen,wrap)

Dürüm broodje (tortillavellen,wrap)

Dürüm broodjes. Foto: Beyhan Agirdag.

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.

Ingrediënten voor 20 stuks: 300ml water, 200ml melk, 100ml olie, 1el suiker, 1koffielepel zout, half blokje verse gist (20gr), 1kg tarwebloem.

Bereiding:

•Verwarm de melk, olie en het water tot het geheel lauw is.

•Voeg de suiker, het zout en de gist toe.

•Meng dit samen met de bloem tot een deeg en kneed heel goed. (5 á 10 min.)

•Maak er ongeveer 20 bolletjes van.

•Laat de bolletjes afgedekt onder een theedoek 30 tot 60min rusten.

•Rol het deeg uit op een, licht met bloem bestoven, werkblad tot ze 20 à 25 cm diameter hebben.

•Bak ze in een grote pan op middelmatig vuur. Draai ze om laat de onderzijde ook lichtbruin worden.

•Bereid de rest van het deeg op dezelfde wijze. (Dürüm kan je vullen met alle soorten vlees, vis, en groenten en allerlei groenten.)

Tip:Je kan dürüm ook invriezen. Leg bakpapier tussen elke dürüm, doe ze in diepvrieszakken en pak er een van het stapeltje zodra je die nodig hebt.

Bekijk de instructievideo op hbvl.be/beyhan.