Voortaan ook metaaldetectiepoortjes op grote festivals

Print
Voortaan ook metaaldetectiepoortjes op grote festivals

Foto: BELGA

Wie deze zomer naar een festival gaat, zal niet alleen rekening moeten houden met extra fouilleercontroles, maar ook met een metaaldetectiepoort. Zowel op Werchter als op Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop zullen de poorten geïnstalleerd worden, weet VTM Nieuws.

De Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen keurde een aantal weken geleden al extra maatregelen goed om de veiligheid op festivals te garanderen. Extra veiligheidsmaatregelen waren nodig, zeker aangezien het terreurdreigingsniveau drie nog steeds van kracht blijft. Rugzakcontroles behoorden tot de mogelijkheid, en er zouden al zeker extra bewakingscamera’s en fouilleercontroles bijkomen. Nu hebben de grootste festivals van België onderling beslist om ook aan metaaldetectie te doen.

De verschillende festivals zullen in overleg met overheden en lokale besturen maatregelen op maat uitwerken. Voor de drie events op de weide van Werchter (AC/DC op maandag 16 mei, Rock Werchter van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli en TW Classic op zaterdag 9 juli) zullen bijkomend bijvoorbeeld extra privé-bewakingsagenten ingezet worden. “In het kader van de veiligheid is het niet mogelijk om uitgebreid te communiceren over bestaande en bijkomende veiligheidsprocedures. De veiligheid van concert- en festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd de allerhoogste prioriteit”, klinkt het.