Mozaïek Plus ontvangt hond als assistent-leraar

Print

Mechelen aan de Maas

Maasmechelen - De positieve invloed van dieren bij leerlingen met autisme en/of leerproblemen is al vaker bewezen in het verleden en Mozaïek Plus wil hierop inspelen.

Sinds dit schooljaar heeft de school voor Buitengewoon Lager Onderwijs Mozaïek Plus naast de geïntegreerde werking voor ASS, ook een structuurklasje voor leerlingen die extra noden hebben op het gebied van structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid om hun ontwikkelingsmogelijkheden maximaal te benutten. De leerlingen volgen een apart traject wat op hun maat aangepast kan worden.
Geregeld worden er bijkomende initiatieven genomen om tegemoet te komen aan hun bijzondere zorg. De betrokkenheid van de ouders is hierin een mooie surplus.

Begin deze maand kwam de mama van één van de leerlingen hen een middagje informeren hoe een hond te begeleiden tot een volwaardige huisgenoot. De leerlingen kregen allerlei info over hoe je met een hond moet omgaan, welk ras en afkomst honden kunnen hebben en welke verzorging ze nodig hebben. Maar het allerleukste was toch wel dat ze vernamen hoe ze een hond allerlei dingen kunnen aanleren. En dat ze uiteraard ook zelf trucjes mochten doen met de hond die bij de les aanwezig was.

Deze activiteit bevordert op een aangename manier het sociaal vermogen van de leerlingen en biedt hen de mogelijkheid om vanuit interactie met een hond verdere stapjes te zetten naar een groter welbevinden. De leerlingen waren heel enthousiast en hebben erg genoten van deze mooie namiddag. Dit is slechts één van de vele voorbeelden hoe de school tracht om de leerlingen die ons zijn toevertrouwd met hun bijzondere zorgvraag, tegemoet te komen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio