Jaar langer studeren voor studenten verpleegkunde

Print
Hasselt - Vanaf volgend academiejaar zullen studenten die verpleger of verpleegster willen worden een jaar langer moeten studeren. In plaats van drie jaar zullen de studenten verpleegkunde vanaf dan vier jaar op de schoolbanken moeten zitten. Om de vernieuwde opleiding onder de aandacht te brengen, maakte de Hasseltse hogeschool PXL een filmpje.

Het extra jaar is een gevolg van een Europese richtlijn met minimumeisen voor de opleidingen verpleegkunde die in 2015 verstrengd werd. In de richtlijn staat dat studenten verpleegkunde vanaf nu minstens 2300 uren stage moeten doen in hun opleiding. Daardoor zag Vlaanderen zich genoodzaakt de bacheloropleiding met een jaar te verlengen. 

Ook de Hasseltse hogeschool PXL laat haar studenten verpleegkunde nu vier jaar studeren in plaats van drie jaar. Daardoor kan de school meer investeren in (buitenlandse) stages en praktijkonderwijs met bijvoorbeeld simulatietrainingen.

De school start in september 2016 met de vierjarige studie. Om dat onder de aandacht te brengen, maakte PXL Verpleegkunde het filmpje "Bachelor Verpleegkunde: Ready to rock you!", met sfeerbeelden van de vernieuwde opleiding. 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio