Absolutely Free Festival maakt headliner bekend

Absolutely Free Festival maakt headliner bekend

Foto: AFF

Absolutely Free Festival in Genk heeft de Britse band Blood Red Shoes weten te strikken als headliner. Door Blood Red Shoes en een reeks alternatieve rockbands te programmeren, biedt het festival nu een tegenwicht voor de elektronische acts die het eerder op de affiche plaatste.

Het Absolutely Free Festival (AFF) in Genk heeft met Blood Red Shoes een headliner van formaat vast. De Britse tweemansband trekt haar bloedrode dansschoenen aan en zal haar originele mix van noise, grunge en indierock op het AFF-podium brengen. De kans dat de festivaltent in het proces afgebroken wordt, is niet gering.

Verder zullen ook Jacco Gardner, die handelt in psychedelische sixtiespop, en NAH, specialist in het loeihard combineren van punk, noise, avant-jazz en 90's hip hop, naar Genk afzakken. 

Limburgs lekkers op de affiche is Humo's Rock Rally-finalist Kasablanka, Mantis, Heisa en Eppo Janssen (dj-set). Ook Gentenaren Elefant en Crowd of Chairs zullen het AFF-podium sieren. 

Eerder voegde Absolutely Free Festival al Derrick May, Ryan Elliott, Interstellar Funk, Fence, It It Anita, Cocaine Piss, Astronaute en een Pelican Fly-showcase toe aan de line up. 

Absolutely Free Festival - what's in a name? - is nog steeds volledig gratis, op voorwaarde dat je minstens drie gebruikte batterijen inlevert aan de kassa. Anders betaal je drie euro ten voordele van het Absolutely Free Forest. Het festival vindt op 5 en 6 augustus plaats op de site van C-Mine.