© Bart Achten

© Bart Achten

thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS stelt Mercurius voor aan het publiek

Het had geen dag later moeten gebeuren, althans toch niet wat het weer betreft. Want maandag was de zon nog voldoende van de partij om de mensen te laten genieten van de Mercuriusovergang. Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde hielp daar een handje bij.

Bart Achten

Daarvoor had het ECNS namelijk twee telescopen opgesteld op het Vrijthof in Bree. Dat was ook nodig want Mercurius is dan ook maar een klein stipje tegenover de enorme zon en dus niet zichtbaar met bijvoorbeeld enkel een eclipsbrilletje. Maar dan nog blijft de planeet een klein stipje. Voor de een misschien een teleurstelling, voor de ander een plezier om een planeet eens overdag te kunnen zien. Maar ook zij die iets meer hadden verwacht, konden we wel wat meer vertellen over het hoe en waarom daarboven en dan kon Mercurius tenslotte toch ook wel op wat meer sympathie rekenen.

Meer over de Mercuriusovergang vanuit Bree en het ECNS in Bocholt kan u lezen op de website. Ook op de Facebookpagina vindt u meer foto's terug: www.facebook.com/ECNS1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer