© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

© Marijke Cloes

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

15 Global Art-kunstenaars exposeren in groep

Heel de maand mei stelt de internationale kunstgroep Global Art vzw werk van 15 kunstenaars tentoon in haar expositieruimte Global Art vzw , Maastrichterstraat 40, Tongeren. Vorig weekend opende deze expositie met een demonstratie leerbewerking van Hester Cox, , die haar ambachtelijke handtassen tentoonstelt.

Marijke Cloes

Hester liet ons kennismaken met het verven en bewerken van leer, voornamelijk tuig- en meubelleer. Een vaste hand , maar ook veel zachtheid en liefde voor leer is nodig om het leer te verwerken tot een kunstige handtas , waarbij Hester rekening houdt met de sporen die het stuk leer heeft, wat elk werk uniek maakt.Arlette Loyens toont haar abstracte schilderijen in acryl op doek. De kleur warmrood - soms minimaal, soms heel intens aanwezig in haar doeken - maakt van haar werk echte blikvangers.Hiernaast laat Arlette met het olieverfschilderij 'De Rammenas' een staaltje van fijnschilderkunst zien .Andere eigentijdse abstracte werken met een warm kleurenpalet zijn er van Eric Maquoi, waarbij Eric inspiratie vindt in de thematiek wijn.De Mexicaanse schilder Filiberto Montesinos maakt in zijn tentoongestelde schilderijen een combinatie van bloemen en runderen . Extra inspiratie vond Filiberto hierbij tijdens een bezoek aan het veebedrijf van zijn ouders in Mexico.De runderen worden met een zachtheid weergegeven, versterkt door de pastelkleur van de bloemen die als het ware verweven zijn met de dieren .Jos Vos toont een bloemenpracht in olieverf op groot formaat .Door de tijd reizen doe je met Mark Pol zijn Time Travelers . Mark legt de nadruk op de onvoorspelbaarheid van de mens in zijn futuristische werken, die elk een verhaal vertellen, aan de kijker om het te ontdekken.Marleen Becks start bij het schilderen van een gedachte, een impressie die ze uitwerkt in acryl op doek. Marleen werkt intuïtief , waarbij ze een fel kleurenpalet hanteert wat o.a. resulteert in 'windekinderen' en 'poppies'.Geniet hiernaast ook van de gedetailleerde pasteltekeningen van Amy Verhoeff. Amy toont portretten van meisjes , jonge vrouwen, veelal in combinatie met vlinders in pastelkleuren.

Naast schilderijen en tekeningen in pastel stelt Global Art vzw ook beelden tentoon.Marion Timmermans geeft de emoties van mensen weer in haar keramiek. Sommige torso's van Marion lijken uit metaal of hout gemaakt, maar het zijn wel degelijk beelden in keramiek, die een zekere soberheid uitstralen.Kleurrijke en vrolijke grote beelden in keramiek van NiRa Art verrassen op een speelse manier. NiRa Art heeft in al haar werken de beide kanten van haar werk uitgewerkt , wat voor een extra dimensie zorgt.Meer speelsheid vind je ook in de slakken van Roland Menten, met een vleugje humor.In navolging van de urinoir van Duchamp en het dadaïsme heeft Nina Art haar dada's meegebracht, , wat ook nu weer reacties losweekt bij de bezoekers.Nina toont breekbaarheid en overvloed in haar werk , keramiek aangevuld met asglazuren en gesmolten glas .In permanentie zijn er tenslotte ook nog de Tongerse stadsgezichten van Theo Cloes , de meisjes in lentekleuren op doek van Marijke Cloes, alsook de vrouwelijke torso's in keramiek van Guido Christiaens .

Nog ieder weekend in mei te bezichtigen, donderdag 10-12u, zaterdag 14-17u en zondag 10-12u.Meer info : www.globalart.be globalart@telenet.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio