© Ella Bormans

Amnesty International Hasselt houdt geslaagde moederdagactie

Op zaterdag 7 mei, dag vóór Moederdag, hield Amnesty International Hasselt een info- en schrijfactie op de Grote Markt . Het weer was ons alvast gunstig gezind!

Ella Bormans

Wij vieren elk jaar Moederdag. Maar niet alle moeders krijgen geschenken, niet alle mama’s worden in de bloemen gezet. Niet hier in België en evenmin op andere plaatsen in de wereld.Amnesty International organiseert dit jaar een actie tégen gedwongen kindhuwelijken in Burkina Faso. Heel veel jonge meisjes, kinderen nog, worden gedwongen te trouwen; ze kunnen hierdoor niet meer naar school gaan; bovendien raken ze snel zwanger wat op hun leeftijd voor complicaties kan zorgen.Amnestygroep Hasselt nam deel aan deze wereldwijde actie. De voorbijgangers konden de petitie tekenen, gericht aan de regering van Burkina Faso, met het verzoek om deze praktijk een halt toe te roepen. Bovendien waren er solidariteitskaartjes; de mensen konden hier een korte boodschap op schrijven voor slachtoffers van kindhuwelijken die in een opvangtehuis zitten. De lokale Amnestygroep verzamelt alle kaartjes en stuurt ze allemaal samen op naar het opvangtehuis. Op die manier weten de slachtoffers in Burkina Faso dat de wereld niet onverschillig staat tgo hun probleem, dat er integendeel wereldwijde solidariteit is.Iedereen die aan de actie deelnam kreeg een geschenkje aangeboden nav Moederdag nl een wafeltje. Dit konden de mensen zeker appreciëren.

In een mum van tijd waren de handtekeningen verzameld, de kaartjes geschreven en de wafeltjes verdeeld.Amnestygroep Hasselt wenst iedereen te bedanken die het mogelijk maakte om van deze actie een succes te maken!

Wil je ons in de toekomst helpen bij dergelijke acties? Ga dan naar onze website www.amnesty-hasselt.be en neem contact met ons op.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio