© AFP

Woensdag actie in Gent tegen afschaffing gemengde competitie in waterpolo

Waterpolospelers, coaches en ouders verzamelen op woensdag 11 mei vanaf 17u45 aan de Gentse Ghelamco Arena om er te protesteren tegen de beslissing van de Belgische Zwembond (KBZB) om de gemengde jeugd-waterpolocompetitie vanaf 11 jaar af te schaffen.

Voor meisjes die kiezen voor waterpolo wil dat zeggen dat zij vanaf het seizoen 2016-2017 geen waterpolo meer kunnen spelen. Geen enkele ploeg heeft immers voldoende meisjes om een volwaardige meisjes-jeugdploeg te maken.

Om 18u start in de Ghelamco Arena een extra Raad van Bestuur van de KBZB. Die buigt zich opnieuw over haar beslissing met betrekking tot de gemengde waterpolocompetitie. Aansluitend is er nog een Algemene Vergadering van de KBZB waarop de voorzitter wordt (her)verkozen. De actievoerders eisen de intrekking van deze beslissing omdat voor hen meisjes even belangrijk zijn als jongens.

Volgens de KBZB kwam de beslissing er omdat de Franstalige federatie niet langer akkoord ging wegens de houding van haar verzekeringsmaatschappij rond eventuele problemen van seksuele aard. Toch zouden de Vlaamse of Franstalige zwemfederaties zelf kunnen beslissen om gemengde waterpolocompetities te organiseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer