Jonge Belgen stellen teleur op EK mountainbike

Op het EK mountainbike in het Zweedse Huskvarna werden zaterdagmiddag de twee juniorenwedstrijden afgewerkt. Onze landgenote Emeline Detilleux eindigde op een zestiende plaats, bij de mannen vielen onze twee landgenoten Timo Kielich en Emile Verhulst tegen met respectievelijk een 26e en 35e plek.

De Europese titel ging bij de meisjes junioren naar de Britse Sophie Wright, een eerstejaarsjuniore, die met meer dan drie minuten voorsprong won op haar leeftijdsgenoten. Het zilver was voor de Franse Hélène Clauzel en brons voor de Deense Caroline Bohé. Detilleux, uit het Waalse Philippeville, finishte op 8:41 van de Britse Europese kampioene op het zware parcours in Huskvarna waarbij per ronde 200 hoogtemeters overwonnen moesten worden.

Bij de mannen domineerden de Franse en Zwitserse junioren de wedstrijd en scheidde zich al snel een kwartet af met twee Fransen: Thomas Bonnet en Axel Zingle versus het Zwitsers duo Nick Burki en Vital Albin. Burki zou in de tweede ronde moeten lossen. Al snel imponeerde Bonnet, liet hij de twee anderen achter en soleerde hij naar de Europese titel. Zilver was voor de Zwitser Vital Albin, brons voor de Fransman Axel Zingle. Eerder dit jaar veroverde Bonnet ook al twee keer brons op het EK en WK veldrijden en won hij ook de Wereldbeker in Heusden-Zolder.