© credit

Moordenaar Neeroeterse slager in september voor Assisen in Tongeren

De assisenzaak tegen Robert Klok in Tongeren gaat op vrijdag 16 september van start. De 59-jarige Nederlander moet zich dan verantwoorden voor de moord op de 54-jarige voormalige slager Mathieu Henkens uit Neeroeteren. De Antwerpse Kamer van inbeschuldigingstelling had de Nederlander al op 10 maart naar het Hof van Assisen in Tongeren doorverwezen.

Klok ging op 6 april 2013 zijn onderbuur Mathieu Henkens met een hamer en een mes in diens woning te lijf. Klok had na een bezoek aan de gemeentediensten ontdekt dat Henkens hem uit zijn studio wilde zetten. Er was een aanvraag van Henkens binnengekomen om Klok ambtshalve te laten schrappen, omdat Henkens zijn vriendin in zijn studio wilde laten intrekken. Klok confronteerde Henkens met zijn ontdekking en dat escaleerde tot een ruzie die fataal afliep voor de voormalige dorpsslager. Het slachtoffer kreeg twintig messteken.

Het lichaam van “Thieu de slachter” werd door zijn vriendin en een gezamenlijke kennis in een plas bloed gevonden. Ze alarmeerden daarop de hulpdiensten. Klok stapte drie dagen na de moord zelf naar de politie om zijn verhaal te doen. Het moordwapen werd nooit teruggevonden.

De vroegere slager, wiens zaak op de fles was gegaan, had zich omgeschoold tot een wietteler. De beschuldigde en het slachtoffer waren in 2010 nog achter de tralies beland, omdat ze samen een cannabisplantages op poten hadden gezet.

De assisenzaak zal vermoedelijk een week duren.