Leerlingen van de Sint Jan Berchmansschool zetten pleegzorg in de kijker

De leerlingen van het tweede leerjaar zetten intensief pleegzorg in de kijker. Met twee adoptieleerlingen in de klas weten ze echter al wat adoptie is, maar wat is nu het verschil met pleegzorg en wie komt ervoor in aanmerking?

Valerie Wynants

Wat is pleegzorg? Wanneer mag een kind naar een pleeggezin en hoe gaat dit in zijn werk? De leerlingen van de Sint Jan Berchmansschool weten ondertussen wat adoptie betekent, maar pleegzorg blijkt voor vele kinderen nog een onbekend begrip. Juffrouw Daphné en Lien van het tweede leerjaar proberen kinderen hier spelenderwijs mee om te laten gaan en werkten en week intensief rond het thema pleegzorg. Als kers op de taart nodigen ze een pleegmama uit in de klassen en laten ze de kinderen hier grondig onderzoek naar verrichten.

Naar aanleiding van komende Moederdag zetten de kinderen alle mama’s maar heel specifiek de pleegmama’s in de bloemetjes. Ze verkochten zelfgemaakte cupcakes om geld in te zamelen voor een educatief cadeau. Ook schreven ze een pleegzorglied die ze volgende maandag 9 mei als verassing aan de schoolpoorten zullen zingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer