© GEERT TRESIGNIE

White Star haalt slag thuis net voor verdediging licentie: 'Contract stadion getekend'

White Star Brussel en de gemeente Molenbeek hebben vanmiddag contractueel vastgelegd dat de Brusselse club volgend seizoen in het Edmond Machtensstadion zal mogen spelen. Dat meldt La Dernière Heure. De kampioen in tweede klasse lijkt zo toch nog op weg naar een licentie voor het betaalde voetbal en de daarbij horende promotie naar eerste klasse.

wic

© Photo News

White Star Brussel heeft alsnog het verhoopte contract over het huren van het stadion beet. De overeenkomst met de gemeente Molenbeek, de eigenaar van het stadion, werd vanmiddag getekend. Dat meldt het Waalse La Dernière Heure. Voor White Star komt die handtekening op de valreep, want de kampioen van tweede klasse moet zich om 18 uur gaan verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport BAS in de hoop alsnog een licentie voor professioneel voetbal toegekend te krijgen. Als het die misloopt, zou het volgend seizoen ondanks de titel in tweede niet mogen uitkomen in eerste klasse.

Eerder kreeg White Star Brussel geen licentie toegekend van de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond, met als hoofdreden omdat het zich zonder huurcontract met de gemeente had aangediend bij de commissie. De club van sterke man John Bico ging echter in beroep bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport BAS, maakte zich sterk dat het alsnog zijn slag zou thuishalen en heeft dat nu dus gedaan.

Licentie nog géén zekerheid

Maar zelfs al mag WS Brussel in het Edmond Machtensstadion spelen, toch is de licentie nog geen zekerheid voor de hoofdstedelingen. Het Edmond Machtensstadion zou immers niet conform de licentievoorwaarden zijn, terwijl noch de stad, noch de club dat kan of wil betalen. Daarnaast zou ook de financiële situatie van de club een mogelijk obstakel vormen - meerdere schuldeisers zouden van plan zijn de schrapping van de club aan te vragen.

De Brusselaars kroonden zich afgelopen weekend verrassend tot kampioen in tweede klasse. Het sprong op de laatste speeldag alsnog over koplopers Antwerp en Eupen, die in een geladen topper gelijk speelden en zo allebei twee punten verloren.

Aangeboden door onze partners