Tafeltennisclub eindigt seizoen met wisselend succes

Met één promotie, twee degradaties, één nipte redding en een ploeg die net naast de titel greep, wordt het seizoen 2015-2016 afgesloten. Tweeëntwintig wedstrijden hebben de leden van onze club gevochten voor iedere match en daar kunnen we als bestuur enkel maar fier op zijn.

johan Carna

De A ploeg was van in het begin al titelkandidaat in tweede provinciale. Zij moesten echter die titel laten varen op de voorlaatste wedstrijd met een nipte nederlaag (9-7) tegen de uiteindelijke kampioen Tongeren A. De eindronde was nog een mogelijkheid geweest om alsnog te promoveren, maar door een algemeen forfait op de laatste speeldag van een andere Limburgse ploeg in landelijke, werd dit echter nu ook teniet gedaan. Zowel Stijn Marcoen, Gijs Kuppens en Jimmy Meuwis speelden wel àlle 22 wedstrijden, van motivatie gesproken. Johan Carna moest enkele wedstrijden missen wegens beroepsactiviteiten.

De B ploeg is de eerste ploeg die spijtig genoeg moet degraderen naar derde provinciale. Het geluk zat ook niet steeds aan hun zijde. Maar liefst drie gelijke spelen, 4 verliesmatchen met nipte 9-7 cijfers en 5 matchen met 10-6 cijfers zorgden ervoor dat ze zich steeds in de gevaarlijke zone bevonden. Peter Bollen eindigde met een knappe 73% aan individuele overwinningen. Jorne Raymakers, na een onderbreking van een jaar door studies, kende een moeilijke start maar ook een heel sterke tweede seizoenshelft. Toch kon de laatste plaats niet afgewend worden. Thieu Beliën en Stef Bollen waren de andere vaste spelers.

De C ploeg kreeg in derde provinciale ook een zwaar seizoen te verduren. De ene nederlaag na de andere stapelde zich op, waarbij ook hier soms met heel nipte uitslagen. Op speeldag zeven kwam pas de eerste overwinning. Maar in de tweede helft kende de C ploeg een nieuwe start, een ware opflakkering. Zeven overwinningen op elf zorgden voor een ommekeer met een redding op de laatste speeldag als bekroning en dit zelf tegen de leider in de stand. Sterkhouder was Ben Van Gerven met een individueel resultaat van 83%. Jens Carna zorgde met een heel sterke tweede helft toch ook voor 70 % van de overwinningen. Christiane Vanchaze, de gebroeders Maarten en Dries Theunissen en Hans Dierick behoorden ook tot de vaste kern.

De D ploeg, in vierde provinciale, nam een blits start met twee stevige overwinningen maar bij de derde confrontatie liep het even fout waardoor de eerste plaats moest afgestaan worden. Deze plaats werd niet meer afgegeven. Er volgden nog drie gelijke spelen en één verlies maar de rest van de ontmoetingen werden steeds met een overwinning afgesloten. Terecht kunnen ze dan ook fier mee promoveren met de kampioen van hun reeks naar derde provinciale. De vier vaste spelers waren Yvo Davids, Jos Bollen, Fonny Schoofs en Ruddi Poelmans en op regelmatige basis versterkt met Christiane Vanchaze en Fien Vleugels.

De E ploeg tenslotte kreeg geen cadeau met hun reeks in vierde provinciale. Slechts één overwinning konden ze behalen tijdens het volledige seizoen. Steeds moesten ze opboksen tegen veel te sterke tegenstanders met veel hogere individuele klassementen. Zij zakken dus logisch naar vijfde provinciale waar ze zeker hun mannetje zullen staan. Menigmaal hebben ze ook moeten aantreden met maar drie van de vier spelers, wat ook niet erg motiverend is voor de aanwezige spelers. Vaste teamleden waren hier Bart Loenders, Davy Gijbels, Ward Gysbrechts, Erik Van Dyck en Jasper Davids.

.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio