Burgemeester breekt 5 ribben en sleutelbeen na zware val met fiets

Print
Burgemeester breekt 5 ribben en sleutelbeen na zware val met fiets

Foto: LW

Geetbets - Burgemeester Jo Roggen (Open Vld) van Geetbets is bij het fietsen ten val gekomen. Hij heeft daarbij diverse verwondingen opgelopen, onder meer een viervoudige sleutelbeenbreuk. Hij verblijft momenteel in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. De burgemeester zal 6 weken buiten strijd zijn.

Het ongeval gebeurde vorige week donderdagavond. Dat is het vaste fietsmoment van de burgemeester samen met de leden van zijn club  FC Macadam.  “Van de val herinner ik me niets”, vertelt de burgemeester. “Mijn fietsmakkers hebben me verteld dat mijn fiets aan de trapas gebroken is. Ik ben over de kop gegaan en met een smak op de grond terechtgekomen. De slag moet heel hevig geweest zijn, want zelfs mijn fietshelm was gebroken.” 

Het ongeval gebeurde aan de voordeur van dokter Albert Coppin. Hij diende de eerste zorgen toe tot de ambulance ter plaatse kwam. De diagnose luidde als volgt: breuk van het sleutelbeen op vier plaatsen, vijf ribben gebroken, hersenschudding en klaplong. Ook fietsmakker Raf Lambeets kwam ten val en liep een sleutelbeenbreuk op.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio