© Ella Bormans

Lezing over Internationaal Strafhof

Op dinsdag 26 april was er in de lokalen van Vormingplus-Limburg een zeer interessante lezing over Het Internationaal Strafhof in Den Haag. De avond werd mede georganiseerd door de lokale Amnestygroep van Hasselt.

Ella Bormans

De uiteenzetting werd gegeven door Jan van Criekinge. De spreker heeft op een zeer enthousiaste en uiterst bevattelijke manier de historiek en de werking van het ICC geschetst. Het ging o.m. over de vraag welke rol het Internationale Strafhof (ICC) speelt in het voorkomen van grove mensenrechtenschendingen.Ludo Naelaerts van Amnesty International Hasselt gaf een korte toelichting over de werking van de lokale Amnestygroep en lichtte ook de schrijfactie toe; want de lokale Amnestygroep had inderdaad ook gezorgd voor een schrijfactie rond mensenrechtenschendingen in Congo. De brief werd tijdens de pauze door de aanwezigen ondertekend.Heel wat mensen hebben de weg naar Vormingplus gevonden en we kunnen dus van een zeer geslaagde activiteit spreken.

Wil jij in de toekomst ook actief meewerken bij de lokale Amnestygroep, ga dan naar onze website www.amnesty-hasselt.be.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio