© Adelin Vandormael

© Adelin Vandormael

thumbnail: null
thumbnail: null

Okra Alken naar Floralia Brussels

Op dinsdag 26 april bezocht Okra Alken in de voormiddag Floralia Brussels in park rond het kasteel van Groot-Bijgaarden en in de namiddag het brandweermuseum van de Private Fire Brigade in Erembodegem bij Aalst.

Adelin Vandormael

Met 56 Okra-leden arriveerden we rond 10u aan het kasteel van Groot-Bijgaarden voor een bezoek aan Floralia Brussels.In het 14 ha grote park rond het kasteel bloeien bijna alle voorjaarsbloemen die men maar bedenken kan. In het park zijn meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant, meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.Tussen de eeuwenoude bomen van het park is er een zee van wildperken te bewonderen met wilde miniatuur tulpjes, blauwe druiven en andere bijzondere bolgewassen.

In de gerenoveerde serre van 1000m2 is een binnentuin te bezichtigen van bloemperken waarin vele creaties van snijbloemen, bloemstukken en fantastische decoraties van sierplanten.In de kapel is een unieke bloemententoonstelling te zien. In de Donjon van de 14de eeuw zijn op elke verdieping de zalen met verschillende thema’s aangekleed.

Na het bezoek aan de bloemenweelde rond het kasteel werden we voor broodjes verwacht in het brandweermuseum van Erembodegem, het grootste brandweermuseum (ongeveer 90 stuks) van de Benelux. Het brandweermuseum is een initiatief van de Private Fire Brigade, opgericht door enkele brandweerfanaten, een groep liefhebbers, die ook als vrijwilligers in het Aalsterse brandweerkorps actief waren.

Tijdens ons bezoek kregen wij eerst een uitgebreide presentatie over brandgevaar en brandpreventie in eigen huis. Daarna was er een begeleide rondleiding in het museum zelf. Een collectie glimmende brandweervoertuigen, ziekenwagens, een immense verzameling van blusmateriaal en een indrukwekkend gerestaureerd beeld van Roger Lambert uit Nijvel zijn de pronkstukken in dit museum.De daguitstap werd afgesloten met een warme maaltijd in het door de Okra-leden gekende en gesmaakte feestzaal in Tienen.Het enige minpunt aan de uitstap waren de weergoden. Zij bezorgden ons in de voormiddag de vier seizoenen met sneeuw, hagel, regen, wind en een minuscuul zonnestraaltje.Het foto-album over de uitstap staat op de website van Okra Alken.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio