Léopold en Racing staan voor spannende terugwedstrijd in halve finales Play-offs hockey

Na de 0-6 overwinning op het hockeyterrein van Braxgata heeft Dragons zijn finaleticket in de play-offs voor mannenteams zo goed als zeker beet. Léopold en Racing hielden elkaar in evenwicht in de Brusselse derby (0-0) en kijken elkaar zondag in Ukkel opnieuw in de ogen voor de terugwedstrijd van de halve finales.

Dragons, de regerende kampioen, liet in Boom geen spaander heel van Braxgata. Met elk twee goals tekenden Jeffrey Thys, Thomas Briels en Florent Van Aubel voor de treffers. “We speelden zowel offensief als defensief een uitstekende match”, liet Van Aubel optekenen. “Maar we mogen het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Morgen zullen we opnieuw alles geven om de terugwedstrijd te winnen. De zes doelpunten zijn gemaakt door spelers in de voorlinie, dat is in elk geval goed voor het vertrouwen”, besloot de aanvaller van de club uit Brasschaat.

In de andere halve finale, tussen Léopold en Racing vielen geen doelpunten. Het duel tussen de tweede en derde van de reguliere competitie leverde weinig kansen op en eindigde logischerwijs op 0-0. Alles wordt beslist in de terugwedstrijd op het veld van Racing. “Elke ploeg heeft een kwart gedomineerd. De wedstrijd was zeer evenwichtig”, reageerde Simon Gougnard, de Belgische international van Racing. “In het laatste kwart hadden we moeten scoren en vooral meer strafcorners moeten creëren.”

“Het was een zeer tactische wedstrijd”, zei Léopold-aanvaller Maxime Plennevaux. “Het thuisvoordeel zal zondag niet echt van tel zijn voor Racing. Dat verandert niets aan de verhoudingen. In de reguliere competitie is Racing bij ons komen winnen, maar bleef het op eigen terrein op 1-1 steken.”

De terugwedstrijden staan zondag om 15u30 op het programma. De finalewedstrijden zullen volgende week bij Dragons plaatsvinden, op donderdag 5 en zondag 8 mei.

Aangeboden door onze partners