© HBVL

TVL-gezicht en autosportcommentator Peter Baert (52) is overleden

Peter Baert, vooral bekend als TVL-gezicht en autosportpresentator, is overleden. De naar Limburg uitgeweken West-Vlaming verloor de strijd tegen huidkanker. Hij werd 52.

malbrechts

Peter Baert begon zijn carrière in de sportjournalistiek op de BRT als losse medewerker van radioicoon Jan Wauters, maar stapte bij de oprichting van VTM over naar de nieuw te vormen sportredactie. Later verliet hij de nieuwe zender om zich als zelfstandige journalist en tv-maker toe te leggen op autosport, zijn grote passie. Dat deed hij decennia lang. Hij bracht ook de Dakar naar de Vlaamse huiskamers en was een tijdlang nieuwslezer voor TVL.

De laatste tijd maakte hij PitstopTV, gaf voor Play Sports commentaar bij de F1 en was ook vaak op Eurosport te horen bij allerlei auto- en motorraces. Voor die zender leidde hij een twintigkoppige equipe die het EK rally in beeld bracht. De autosportluwe winters vulde hij met commentaar bij langlaufen, waar hij ook vol vuur over sprak.

Peter Baert was afkomstig uit het West-Vlaamse Izegem, maar had zich met zijn Limburgse vriendin gesetteld in Stokrooie. Dicht bij het circuit van Zolder, waar hij af en toe zelf achter het stuur plaatsnam. Een jaar geleden werd hij ziek, maar hij vocht terug vol optimisme en tussen de behandelingen door bleef hij doorwerken op tv. Zaterdagochtend verloor hij de strijd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio