Gezellige ontmoetingsavond voor asielzoekers en vrijwilligers

Print
Hoeselt - Woensdag 27 april organiseerde het OCMW van Hoeselt een eerste uitwisselingsmoment voor de asielzoekers van het Lokaal opvanginitiatief (L.O.I.) en de vrijwilligers. Concreet gaat het hier om 9 asielzoekers en 15 vrijwilligers.

Tijdens een korte infopresentatie door LOI- verantwoordelijke, Sarah De Vos, werd toegelicht op welke manier de vrijwilligers ondersteuning en begeleiding kunnen bieden aan de asielzoekers. Het doel hiervan is hun integratie in de Hoeseltse leefgemeenschap te bevorderen zoals het aanleren van de taal, ondersteuning in het schoolgebeuren, begeleiding bij medische consultaties, wegwijs maken in ons vrijetijdsaanbod enz.

Na een geslaagde kennismaking werd er tijd gemaakt voor een gezellige uitwisseling. De asielzoekers hadden voor de gelegenheid typische hapjes uit hun thuisland gemaakt.
Ondanks de taalbarrière hing er een ontspannen en gemoedelijk sfeertje. Tegen het einde van het avond werden creatieve ideeën gebundeld omtrent de verdere uitbouw van de vrijwilligerswerking.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio