© Reuters

“Prince wist dat hij ging sterven: hij had aids”

Het is nog steeds niet duidelijk waaraan Prince overleden is. Volgens het Amerikaanse magazine The National Enquirer had de muzieklegende aids. “Het ging de laatste weken heel slecht met hem.”

gjs

Met Prince verloor de muziekwereld een van haar grootste iconen. De 57-jarige Amerikaanse gitaarvirtuoos/zanger werd een week geleden dood aangetroffen in een lift op zijn landgoed Paisley Park.

Intussen werd al een autopsie uitgevoerd, maar het is nog niet geweten waar de zanger precies aan overleden is. Het enige dat de politie er al over kwijt wilde, is dat het niet om zelfdoding ging. Er werd ook geen spoor van een letsel aangetroffen.

Wat het dan wel is? Een overdosis drugs werd als een plausibele piste beschouwd, maar kon niet bevestigd worden zolang de resultaten van het toxicologisch onderzoek er niet zijn.

Aids

Het Amerikaanse magazine The National Enquirer zegt wel te weten waaraan de zanger overleden is: aids. “Hij was zich al een tijdje aan het voorbereiden om te sterven”, vertelde een bron aan het magazine. “Hij was er echt slecht aan toe. Van dokters kreeg hij te horen dat zijn bloeddruk ongewoon laag was en zijn lichaamstemperatuur was ook drastisch gedaald.”

“Hij had ook een zwaar gebrek aan ijzer, was erg zwak en vaak draailings”, klinkt het. “Bovendien at hij erg weinig. En als hij dan al eens iets at, kwam het meteen waar naar boven. Zijn gezicht sloeg geel uit, de huid aan zijn nek hing naar beneden en zijn vingertoppen hadden een vreemde kleur gekregen.”

“God zal me genezen”

Prince zou zes maanden geleden vernomen hebben dat hij aan aids leed. Omdat hij een getuige van Jehova is, weigerde hij om behandeld te worden. “God kan en zal me genezen”, zou hij tegen vrienden gezegd hebben.

Het verhaal werd nog niet bevestigd door het management van Prince.